onze suggesties voor

kerst amuses

Verwen uw gasten met onze luxe amuses: frisse oesters, zalige garnalen, of een stukje ambachtelijk gerookte zalm. Kleine hapjes, groot in smaak – perfect voor een feestelijke start van uw kerstmaaltijd!

1. Warmgerookte zalm met dillesaus op een blini

  • Serveer stukjes warmgerookte zalm op een mini-blini of een klein toastje. Voeg een toefje dillesaus of een beetje crème fraîche met verse dille toe. Garneer met wat citroenrasp voor een frisse toets.

2. Koudgerookte zalmrolletjes met roomkaas en bieslook

  • Smeer een dun laagje roomkaas met fijngehakte bieslook en citroenrasp op een plakje koudgerookte zalm. Rol op en snijd in stukjes. Serveer ze rechtop met een prikker en eventueel een takje verse dille.

3. gerookte makreel op komkommer met mierikswortelroom

  • Snijd een komkommer in dikke schijfjes en leg daarop een beetje gerookte makreel. Voeg een klein toefje mierikswortelroom (crème fraîche met mierikswortel) toe en garneer met verse bieslook.

4. Koudgerookte heilbot met bietensalade

  • Serveer koudgerookte heilbot (op bestelling) met een frisse bietensalade van geraspte bietjes, appel, en een scheutje balsamicoazijn. Dit kun je mooi presenteren in kleine glaasjes of op amuselepels.

5. Warmgerookte zalm op crostini met avocadocrème

  • Maak een crème van avocado, limoensap, en een snufje zout. Besmeer een krokant crostini met de avocadocrème en leg hier een stukje warmgerookte zalm op. Garneer met verse koriander of een chili-flak voor wat pit.

6. Gerookte paling met appel en radijs op toast

  • Leg dunne plakjes gerookte paling op een toastje met wat schijfjes appel en radijs. Besprenkel licht met citroen en garneer met een takje kervel of dille.